geld-1

Financiering


Financiering

U wilt uitbrieiden, nieuwe apparatuur, verbouwen etc.. en heeft financiering nodig hoe pakt u dit aan. Kentrium kan u hierbij helpen. 

De verschillende financieringsmogelijkheden op een rij:

1: Bancaire instelling

Een bankfinanciering. Kentrium heeft de afgelopen jaren een uitstekende relatie opgebouwd met diverse bancaire instellingen mede door het uitvoeren van ruim 250 haalbaarheidsonderzoeken. Door deze vertrouwensrelatie kunnen we u op weg helepen naar een financiering.

2: Informal investors

Informal Investors zijn vaak (ex)ondernemers die geld hebben overgehouden aan de verkoop van de onderneming die zij een aantal jaren daarvoor zelf zijn gestart. Behalve geld bieden ze vooral kennis van zaken en contact met hun relaties. Zij letten vooral op de persoon van de ondernemer en de kwalitatieve aspecten van zijn of haar plannen. Kentrium heeft netwerk van Informal Investors die actief zijn in de fitnessbranche.

3: Leasing

Ook leasing is een vorm van financiering. Het gaat hierbij om financial of operational lease. Bij financial lease verstrekt de financier een lening tegen een vast onderpand (het zogenaamde objectfinanciering). Het juridische en het volledige economisch eigendom (gebruik en genot, de verzekering, het onderhoud) is hierbij voor rekening van de lessee. Kentrium heeft goede contacten met leasemaatschappijen in de fitnessbranche.

 

vervolg

4:Crowdfunding

Crowdfunding is een financieringsvorm waarbij geld opgehaald wordt bij mensen: ”de crowd”, die bereid zijn een (klein) bedrag te investeren in uw onderneming of project. De belangrijkste vormen van crowdfunding zijn:

  • lening;
  • converteerbare lening (uiteindelijk om te zetten in aandelen);
  • aandelen (als investering: vergoeding afhankelijk van het resultaat);
  • niet-financiële tegenprestaties (product, dienst, recht op deelname, e.d.);
  • donatie (zonder tegenprestatie).

Een combinatie van deze vormen is ook mogelijk. Omdat er rechtstreeks contact is tussen investeerder en ondernemer, vindt er geen tussenkomst van een financiële intermediair plaats. De inzameling gaat vaak via een crowdfundingplatform of via een eigen website. Wij hebben ervaring met crowdfunding

Naast bovengenoemde financieringsvormen zie je tegenwoordig steeds vaker een mix van financieringen en is het niet ongebruikelijk dat een deel van de overnamesom door de bank, een deel door u als overnemer en een deel door bijvoorbeeld een lening van de verkoper wordt gefinancierd. Indien de verkoper hier welwillend tegenover staat, kan een overname op deze wijze vaak succesvol gerealiseerd worden. Daarnaast zijn er belastingtechnisch soms ook nog mogelijkheden die een overname op financieel vlak, voor zowel koper als verkoper, gemakkelijker kunnen maken.

 

 

Wilt u iets vragen?

Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek!